ETWİNNİNG PROJEMİZ Earth's Black Box "The Poles"

Okulumuz Kimya Öğretmeni Hava YAMAN KOCAOĞLU Avrupa Okullar Topluluğu eTwinning platformunda öğrencileriyle birlikte  Earth's Black Box "The Poles" isimli proje çalışmalara başlamıştır.

PROJECT DESCRIPTION /PROJE AÇIKLAMASI

Today, different countries conduct various scientific researches about the South pole and the North Pole. With these scientific studies, glaciers are examined, it is thought that various measures can be taken with predictions about climate changes by researching the records stored in the glaciers. Based on this importance, the aim of our study, to determine the awareness level of our students about polar studies, To investigate whether polar ice caps have a direct impact on climate change and reduction of meltdowns and to identify individual actions to prevent climate change. (Günümüzde farklı ülkeler Güney Kutbu ve Kuzey Kutbu ile ilgili çeşitli bilimsel araştırmalar yürütmektedir. Bu bilimsel çalışmalarla buzullar incelenmekte, buzullarda saklanan kayıtlar araştırılarak iklim değişikliğine ilişkin tahminlerle çeşitli önlemlerin alınabileceği düşünülmektedir. Bu önemden yola çıkarak çalışmamızın amacı, öğrencilerimizin kutup çalışmaları konusundaki farkındalık düzeylerini belirlemek, kutup buzullarının iklim değişikliği ve erimelerin azaltılmasına doğrudan etkisinin olup olmadığını araştırmak ve iklim değişikliğini önlemeye yönelik bireysel eylemleri belirlemektir.)

OBJECTIVES OF THE PROJECT /PROJENİN HEDEFLERİ

-  To teach students the differences and similarities between the North pole and the South pole.( Öğrencilere Kuzey kutbu ile Güney kutbu arasındaki farkları ve benzerlikleri öğretmek. )

-Students will learn what the relationship is between the melting of polar ice caps and the acceleration of global warming.( Öğrenciler kutup buzullarının erimesi ile küresel ısınmanın hızlanması arasındaki ilişkinin ne olduğunu öğrenecekler.)

-Students will conduct a research survey to measure their knowledge of climate change at the school level. Students will be a part of scientific research.( Öğrenciler okul düzeyinde iklim değişikliği konusundaki bilgilerini ölçmek için bir araştırma anketi yürütecekler. Öğrenciler bilimsel araştırmanın bir parçası olacaklardır.)

- To raise awareness about reducing carbon footprint in society.( Toplumda karbon ayak izinin azaltılması konusunda farkındalık yaratmak.)

- To make our students responsible.( Öğrencilerimizi sorumluluk sahibi kılmak .)

- To ensure the cooperation of mixed groups.( Karma grupların işbirliğini sağlamak)

- To teach using Web.2 tools.( Web.2 araçlarını kullanmayı öğretmek.)

-To improve the level of communication.( İletişim düzeyini geliştirmek.)

-To develop creativity skills.( Yaratıcılık becerilerini geliştirmek.)

- With the activities carried out within the project, awareness on climate change will be created among teachers, students and parents.( Proje kapsamında gerçekleştirilecek faaliyetlerle öğretmenler, öğrenciler ve velilerde iklim değişikliği konusunda farkındalık oluşturulacak. )

PARTNERS/ ORTAKLAR

Hava Yaman Kocaoğlu/Eryaman Şehit Okan Koç Anatolian Imam Hatip High School

Hümeyra Memiçoğlu/Giresun Atatürk Vocational and Technical Anatolian High School,