T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
ANKARA / ETİMESGUT - Eryaman Şehit Okan Koç Anadolu İmam Hatip Lisesi

PEACEFUL TEENAGERS WITH HEALTHY BODIES “Sağlıklı Bedende Barışçıl Genç” e-TWINNING PROJESİ

Okulumuz Beden Eğitimi ve Spor Öğretmeni Elif SERT rehberliğinde “PEACEFUL TEENAGERS WITH HEALTHY BODIES” adlı e-Twinning projesi yürütülmeye başlanmıştır.

Ortağı olduğumuz bu projede Türkiye(6), Macaristan(1), İtalya(2) ve İspanya(1) başta olmak üzere toplam 10 okul, 10 öğretmen 100’ü geçkin öğrenci bulunmaktadır. Bu projeye okulumuzdan toplam 11 öğrenci katılmaktadır. Projemiz Mart ayında başlamıştır. Mayıs ayında son bulması planlanmaktadır.

Bu projedeki amacımız; her bireyi topluma kazandırmak, bireyde aidiyet hissi oluşturmak, bireyi sosyalleştirmek, fiziksel ve ruhsal açıdan olgunluğa erdirmektir. Fiziksel ve ruhsal sağlığına kavuşan birey daha sağlıklı düşünür,  kurduğu iletişimle daha barışçıl bir kişilik kazanır. Her zaman beden ve düşünce sağlığı arasında pozitif bir korelasyon vardır. Sağlıklı beyinler,  daha sağlıklı düşünceler üretir. Öğrencilerde spor, sporun fiziksel ve ruhsal sağlığa etkisi, sağlıklı düşünmenin sağlıklı bir çevreyi benimsenmesi ve ona sahiplenmesi; birey kendi yeteneklerini ve başkalarının yeteneklerini tanıyarak daha barışçıl bir kişilik kazandırmasını hedefliyoruz. Ayrıca Öğrenciler, farklı kültürden akranlarıyla kültür alışverişinde bulunarak eğitimi daha verimli kullanmayı öğrenecek, "Web 2 Araçları"  ile kendi eğitsel içeriklerini oluşturma imkânına kavuşacaklar. Böylece somut yaşantılarla daha anlamlı ve daha kolay öğrenmelerini sağlamış oluruz.

Bu sürece farklı coğrafyalardan öğretmenlerin dâhil olmasıyla eğitsel ve kültürel açıdan faydalı bir çeşitlilik ve zenginlik kazanılacak, eğitimin sınırları genişleyecektir. Teknolojinin eğitim sürecindeki önemine dikkat çekilecek ve çevrim içi eğitimi verimli kılmayı ve öğrencilerin ders dışında nitelikli zaman geçirmeleri hedeflenecektir. Artık Öğrenmelerimiz farklı duyulara hitap eder hale gelecek ve kalıcılığı yakalamış olacağız.

21-03-202321-03-202321-03-2023

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 21.03.2023 - Güncelleme: 21.03.2023 22:27 - Görüntülenme: 164
  Beğen | 7  kişi beğendi