YENİ eTWINNING PROJEMİZ "GREEN TRANSFORMATION WITH SUSTAINABLE EDUCATION PRACTICES IN ENVIRONMENTAL AND CLIMATE"

Okulumuz Kimya Öğretmeni Hava YAMAN KOCAOĞLU Avrupa Okullar Topluluğu eTwinning platformunda öğrencileriyle birlikte GREEN TRANSFORMATION WITH SUSTAINABLE EDUCATION PRACTICES IN ENVIRONMENTAL AND CLIMATE (ÇEVRE VE İKLİM KONUSUNDA SÜRDÜRÜLEBİLİR EĞİTİM UYGULAMALARI İLE YEŞİL DÖNÜŞÜM) isimli projemiz çalışmalara başlanmıştır. Enerji Kaynaklarının tükenme tehlikesi ile birlikte ortaya çıkan yenilenebilir enerji kaynaklarına ait yaşam alanlarında teknolojik çözümler, "Yeşil Dönüşüm" kavramı hakkında bilinçlilik kazandırmak amacıyla etkinlikler yürütülmektedir. Özellikle farklı ülkelerden katılımcıların bulunduğu projede, çevre ve İklim değişikliğinde Karbon ayak izini 0CO2 azaltacak çalışmalarla, okulların uygulamalarında ilgili derslerin müfredatına uyumlu çalışmalar yürütülecektir. Böylece eğitim alanlarında uygulanabilecek etkinlikler tasarlayarak çevre bilincini oluşturulacaktır.

Our School's Chemistry Teacher Hava YAMAN KOCAOĞLU has started our GREEN TRANSFORMATION WITH SUSTAINABLE EDUCATION PRACTICES IN ENVIRONMENTAL AND CLIMATE project with her students on the European Schools Community eTwinning platform. Activities are carried out in order to raise awareness about technological solutions and the concept of "Green Transformation" in the living spaces of renewable energy resources, which have emerged with the danger of depletion of energy resources. Particularly in the project, where there are participants from different countries, studies that will reduce the carbon footprint in the environment and climate change by 0CO2 will be carried out in harmony with the curriculum of the relevant courses in the practices of schools. Thus, environmental awareness will be created by designing activities that can be applied in educational areas.

Proje Hedefleri;

-Çevre dostu ve enerji verimli kazanmak

tarafından dijital bilgi, beceri ve yeterlilikler

iklim değişikliği ve sürdürülebilirlik ile ilgili tasarımlar yapmak,

yeşile geçiş süreci

yaşam alanlarında dönüşüm.

- Mesleki uygulamalarda bu yetkinlikleri kullanarak

öğretim metodolojisini öğrenmek

Çevre ve İklim Değişikliği Sorunları.

- Sürdürülebilirlik ve İklime nasıl yaklaşılacağını bilmek

Yeşil Dönüşüm sistemleri ile değişim.

Proje Ortakları

Kauno Stepono Dariaus ir Stasio Girėno gimnazija, Litvanya

Euclide-Caracciolo, Italya

AlNuzha Secondary School For Girls, Ürdün

Cumhuriyet Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ,Batman

Kızıltepe Bilim ve Sanat Merkezi, Mardin

Nurullah Koyuncuoğlu Anadolu Lisesi, Kütahya

Bornova Şükrü Seher Ergil Çok Programlı Anadolu Lisesi, İzmir

Ergün Öner - Mehmet Öner Anadolu Lisesi, İstanbul

Atatürk Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi,Kayseri

Şenkaya Anadolu Lisesi, Erzurum

Eryaman Şehit Okan Koç Anadolu İmam Hatip Lisesi,Ankara

Zeki Konukoğlu Anadolu Lisesi, Bursa

Projede yer alan öğretmenlerimize ve çalışmalarda katkıları bulunan öğrencilerimize teşekkürlerimizi sunarız.

10-01-202310-01-202310-01-2023

Yayın: 10.01.2023 - Güncelleme: 10.01.2023 23:34 - Görüntülenme: 191