Amerika, Brezilya, Mısır ve Türkiye işbirliği ile başlatılan projenin amacı öncelikle iyiliği yaymaktı. İyiliğin bulaşıcı olduğu mottosuyla ilerleyen projemizde en küçük birimlerimizle başlayan hareketle iyiliği dünya geneline yaymayı hedefledik.
1 ay süren projenin ikinci yarısında Birleşmiş Milletler Sürdürülebilir Gelişme Hedeflerinden (UN SDGs) birini seçip bu konu hakkında harekete geçtik. Okul olarak 12. Hedef olan Sorumlu Üretim ve Tüketim hedefini gerçekleştirmek için öğrencilerimiz öncelikle dünyayı korumak için neler yapabiliriz diye arkadaşlarıyla beyin fırtınası yaptılar. Sonrasında Sürdürülebilir Gelişme Hedeflerinden bahsederek seçtiğimiz hedef üzerinde arkadaşlarıyla sohbet ederek hazırlamış oldukşları sunumları ve videoları izlettiler. Amacımız en yakınımızdan başlayarak dünyada israfın ve gereksiz atıkların önüne geçerek dünyayı gelecek nesiller için daha yaşanabilir hale getirmekti. Bu proje boyunca öğrencilerimiz her pazar akşamında 5 ülkenin öğrenci ve koordinatör öğretmenleriyle çevrimiçi şekilde bir araya gelerek projenin tüm amaçları üzerinde sohbetler ettiler ve bilinçlendiler. 1 ayın sonunda ise yine çevrimiçi bir sunum yaparak bu süreçte neler başardığımızdan bahsettiler.
Okulumuz öğretmenlerinden Tuğba GÖKÇE' nin yürüttüğü, Ankara Etimesgut Arge ve Worlded Foundation işbirliği ile oluşturulan Heart of Kindness isimli projemizin kapanış toplantısını öğrencimiz Ahmet Akif ERDEM’in yaptığı sunumla gerçekleştirdik,öğrencimize sertifikasını Etimesgut İlçe Milli Eğitim Müdürü Sn. Ahmet GÜRSEL verdi. Projeye katkı sağlayan öğrencilerimiz Zeynep Beren ALGÖK, Ahmet Akif ERDEM ve Muhammed Kemal ARICAN’a katılım sertifikaları ve referans mektupları okul müdürümüz Ayşe EKİCİ tarafından verildi.