Okulumuz Eryaman Şehit Okan Koç Anadolu İmam Hatip Lisesi İhl Meslek Dersleri Öğretmeni Hatice ONGUN tarafından "Think twice share wise" adlı eTwinning projesi başlatılmıştır. Projede Hatice ONGUN'un okulundan üç öğrenci, toplamda 72 öğrenci yer almaktadır. Projede Türkiye, Gürcistan, Polonya, Slovakya ve Almanya'dan toplam 12 öğretmen yer almaktadır. Projenin hedefi, medya okuryazarlığı ve dezenformasyon hakkında farkındalık yaratmak, eleştirel düşünmeyi teşvik etmek ve İngilizce dil becerilerini geliştirmektir.
Ekim ayında başlayan eTwinning projesi Türkiye, Gürcistan, Polonya, Slovakya ve Almanya'dan toplam 12 ortak okulun katılımıyla devam ediyor. Projede toplam 72 öğrenci yer almaktadır. Ekim ayında başlayan proje, nisan ayı sonunda tamamlanacaktır.
Projenin amacı öğrencileri multimedya kültürlerini sorgulamaya, değerlendirmeye, anlamaya ve takdir etmeye teşvik etmek, medyayı kullanırken eleştirel düşünmeye yöneltmek ve medya konusunda bilinçli bir birey olmalarını sağlamaktır.
Projede dil olarak İngilizce kullanılmaktadır. Projenin hedefleri medya okuryazarlığı ve dezenformasyon hakkında farkındalık yaratmak, çeşitli biçimlerde medyayı analiz etmek, değerlendirmek, eleştirel düşünmeyi teşvik etmek, İngilizce dil becerilerini geliştirmek, didaktik materyaller oluşturmak için dijital araçları kullanmak, okullar arası işbirliğini geliştirmektir.
Nisan ayında bitecek olan projede görev ve sorumluluklar, ayda bir kez ortaklarla çevrimiçi toplantılar yoluyla paylaşılmıştır. Etkinlikler için uluslararası öğrenci çalışma grupları oluşturulmuştur. Projenin faaliyetleri, medya okuryazarlığı ve dezenformasyon konusunda farkındalık yaratmaya yöneliktir. Proje ortak okulların tanıtımıyla başlamıştır. Diğer yapılan etkinlikler ise logo yarışması, ön anket, afiş ve slogan oluşturma, gazete hazırlama, sahte haber ve manipülatif reklamlar hakkında bilgilendirme seminerleri, değerlendirme anketi ve nihai sonuç medya okuryazarlığı ve dezenformasyon hakkında ortak bir hikaye oluşturmaktır. Proje takvimi ve görevlerin paylaşımı, ortak okullar tarafından belirlenmiştir.
Medya, öğrencilerin hayatında önemli yer teşkil etmektedir. Müzik, TV, video oyunları, dergiler ve diğer medyanın tümü, dünyayı nasıl gördükleri üzerinde güçlü bir etkiye sahiptir. Bu sebeple öğrencilerin bilinçli birer medya kullanıcısı olmalarını sağlamak için çıkılan bu yolda onlar için faydalı, eğitici bir proje ortaya konmaya çalışılmıştır. Proje sonuna doğru öğrenciler, medya okuryazarlığı ve dezenformasyon kavramlarını anladıklarını ifade etmişlerdir. İnternette neyin gerçek neyin sahte olduğunu açıkça farketmişlerdir. Önyargı ve manipülasyonu belirleme yeteneğini kazanmışlardır. Ayrıca proje süresince çeşitli etkinliklerle İngilizce dil ve BİT becerilerini geliştirmişlerdir. Uluslararası çalışma grupları, kültürlerarası anlayışı geliştirmelerine yardımcı olmuş ve projenin öğrenciler için çok faydalı ve verimli olduğu görülmüştür.