Kas

Ekm

Okulumuza ismini veren Şehit Okan Koç' un şehadetinin yıl dönümünde öğrencilerimizle birlikte mezarını ziyaret edip dua ettik. Allah makamıni âli, şehadetini kabul eylesin.

ŞEHİT OKAN KOÇ

28.08.1984 tarihinde Ankara'da doğdu. İlk, orta, lise eğitimini Ankara'da aldı. 2005 yılında İstanbul Adile Sadullah Mermerci Polis Meslek Yüksek Okuluna girmeye hak kazandı. 2007 yılında mezun olduktan sonra, Edirne ilinde göreve başladı. 2007-2008 yılında Özel Harekât Polis memuru oldu. 2008 yılında dört ay eğitim aldıktan sonra Bitlis ilinde çalışmaya başladı. 2011 yılında gönüllü olarak Hakkâri iline görevli gitti. 19.10.2012 günü saat: 19.26 sıralarında Hakkâri il Merkezine yaklaşık 30 km. civarındaki Kırıkdağ Köyü arkasında bulunan Kırıkdağ Vadisinde, Özel Harekât Şube Müdürlüğüne bağlı ekiplerimiz, bölücü terör mensupları ile sıcak temas sağlayarak silahlı çatışmaya girmişlerdir. Çıkan çatışmada Özel Harekât Şube Müdürlüğünde görevli polis memuru Okan KOÇ, şehit olmuştur. Okan Koç, evli ve bir çocuk babasıydı.

Ağu

Okulumuz öğretmenlerinden Aslıhan TEZCAN, Sevinç ÇİÇEK, Gülistan ÜNAL, Sevinç YILDIZ PAKIR, Hava YAMAN KOCAOĞLU, Zeynep ÖNER, Songül ÖZDEMİR, Hatice ONGUN ve Sema ERDEM rehberliğinde yürütülen eTwinning projeleri, Türkiye Kalite Etiketi ile ödüllendirildi. Öğretmen ve öğrencilerimizi tebrik eder, özverili çalışmaları ve emeklerinden dolayı teşekkür ederiz.

Nis

Okulumuzda "eTWINNING PROJELERİ SERGİSİ" düzenlendi.

Okulumuz öğretmenleri Zeynep ÖNER, Hava YAMAN KOCAOĞLU, Sevinç ÇİÇEK, Aslıhan TEZCAN, Gülistan ÜNAL, Hatice ONGUN; Sevinç YILDIZ PAKIR, Songül ÖZDEMİR ve Sema ERDEM tarafından yürütülen eTwinning projelerinin tanıtıldığı sergide öğrencilerimiz davetlilere projelerini tanıttılar ve çalışmalarından bahsettiler.

Proje öğretmenlerimizi ve ekiplerini kutluyor, emekleri için teşekkür ediyoruz.

Nis

Okulumuz Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmeni SEVİNÇ YILDIZ PAKIR rehberliğinde yürütülen "CLASSICS FROM DIFFERENT PERSPECTIVES- FARKLI AÇILARDAN KLASİKLER" eTwinning proje çalışmaları devam ediyor

Nis

Okulumuz Eryaman Şehit Okan Koç Anadolu İmam Hatip Lisesi İhl Meslek Dersleri Öğretmeni Hatice ONGUN tarafından "Think twice share wise" adlı eTwinning projesi başlatılmıştır. Projede Hatice ONGUN'un okulundan üç öğrenci, toplamda 72 öğrenci yer almaktadır. Projede Türkiye, Gürcistan, Polonya, Slovakya ve Almanya'dan toplam 12 öğretmen yer almaktadır. Projenin hedefi, medya okuryazarlığı ve dezenformasyon hakkında farkındalık yaratmak, eleştirel düşünmeyi teşvik etmek ve İngilizce dil becerilerini geliştirmektir.

Ekim ayında başlayan eTwinning projesi Türkiye, Gürcistan, Polonya, Slovakya ve Almanya'dan toplam 12 ortak okulun katılımıyla devam ediyor. Projede toplam 72 öğrenci yer almaktadır. Ekim ayında başlayan proje, nisan ayı sonunda tamamlanacaktır.

Projenin amacı öğrencileri multimedya kültürlerini sorgulamaya, değerlendirmeye, anlamaya ve takdir etmeye teşvik etmek, medyayı kullanırken eleştirel düşünmeye yöneltmek ve medya konusunda bilinçli bir birey olmalarını sağlamaktır.

Projede dil olarak İngilizce kullanılmaktadır. Projenin hedefleri medya okuryazarlığı ve dezenformasyon hakkında farkındalık yaratmak, çeşitli biçimlerde medyayı analiz etmek, değerlendirmek, eleştirel düşünmeyi teşvik etmek, İngilizce dil becerilerini geliştirmek, didaktik materyaller oluşturmak için dijital araçları kullanmak, okullar arası işbirliğini geliştirmektir.

Nisan ayında bitecek olan projede görev ve sorumluluklar, ayda bir kez ortaklarla çevrimiçi toplantılar yoluyla paylaşılmıştır. Etkinlikler için uluslararası öğrenci çalışma grupları oluşturulmuştur. Projenin faaliyetleri, medya okuryazarlığı ve dezenformasyon konusunda farkındalık yaratmaya yöneliktir. Proje ortak okulların tanıtımıyla başlamıştır. Diğer yapılan etkinlikler ise logo yarışması, ön anket, afiş ve slogan oluşturma, gazete hazırlama, sahte haber ve manipülatif reklamlar hakkında bilgilendirme seminerleri, değerlendirme anketi ve nihai sonuç  medya okuryazarlığı ve dezenformasyon hakkında ortak bir hikaye oluşturmaktır. Proje takvimi ve görevlerin paylaşımı, ortak okullar tarafından belirlenmiştir.

Medya, öğrencilerin hayatında önemli yer teşkil etmektedir. Müzik, TV, video oyunları, dergiler ve diğer medyanın tümü, dünyayı nasıl gördükleri üzerinde güçlü bir etkiye sahiptir. Bu sebeple öğrencilerin bilinçli birer medya kullanıcısı olmalarını sağlamak için çıkılan bu yolda onlar için faydalı, eğitici bir proje ortaya konmaya çalışılmıştır. Proje sonuna doğru öğrenciler, medya okuryazarlığı ve dezenformasyon kavramlarını anladıklarını ifade etmişlerdir. İnternette neyin gerçek neyin sahte olduğunu açıkça farketmişlerdir. Önyargı ve manipülasyonu belirleme yeteneğini kazanmışlardır. Ayrıca proje süresince çeşitli etkinliklerle İngilizce dil ve BİT becerilerini geliştirmişlerdir. Uluslararası çalışma grupları, kültürlerarası anlayışı geliştirmelerine yardımcı olmuş ve projenin öğrenciler için çok faydalı ve verimli olduğu görülmüştür.

Nis

Okulumuz Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmeni Songül ÖZDEMİR tarafından yürütülen "Kur'an Kainatı Okur" eTwinning projesi çalışmaları ulusal medyada yer aldı.

Çalışmalarından dolayı Songül ÖZDEMİR öğretmenimizi ve öğrencilerini tebrik eder, başarılarının devamını dileriz.

Ock

"OKU-YORUM" projesi kapsamında öğretmenlerimiz düzenli olarak öğrencilerle bir araya gelerek okunan kitapları değerlendiriyorlar.

Yorumlama, analiz ve sentez becerilerinin geliştirilerek farkındalik oluşturulduğu projeyle öğrencilerimiz düzenli kitap okuma alışkanlığı kazandılar.

Kas

Okulumuz Meslek Dersleri öğretmeni Hatice ONGUN rehberliğinde, Gürcistan, Macaristan ve Türkiye ortaklı " Think Twice Share Wise " isimli eTwinning projemiz başlamıştır.

TRANSLATE with x English
Arabic Hebrew Polish
Bulgarian Hindi Portuguese
Catalan Hmong Daw Romanian